Korte inhoud

Ondanks de zeer aantrekkelijke advertentie, komt geen enkel echtpaar zich aanbieden op het kasteel van baron en barones Delataille. Het kasteel kan immmers naast de butler, de secretaresse, het keukenpersoneel en de tuinjongen best nog een echtpaar te werk stellen.

Als regelmatige bezoekster van allerlei antiekbeurzen en openbare verkopen gaat de aandacht van madame de barones haast uitsluitend naar antiek uit de jaren 1800. Haar nicht Louise heeft dezelfde passie. Beiden zijn nu hopeloos verliefd op een beeld, een levensgroot beeld van een man. De bezetenheid, maar vooral de bezitsdrang van madame de barones brengt haar ertoe een enorm bedrag neer te tellen voor haar kunstschat.

Dat de baron reeds een hele tijd "de man van haar dromen" niet meer is, heeft wellicht te maken met zijn zonderling gedrag. En toeval of niet...maar de echtgenoot van Louise kan zich zo moeilijk wakker houden. De dag dat het beeld thuisgebracht wordt, bieden Eduard en Josefien hun diensten aan. Krijgen zij een job of blijven zij op den dop ?

Spelers

Barones (Henriette Roels), Baron (Achiel Erauw), Parker (Luc De Mol), Smit (Rita De Clercq), Tuinjongen (Renske De Bremme), Josefien (Marleen De Cock), Janus (Peter Van Hauwermeiren), Louise (Ann Schepens), Lodewijk (Maurice De Bremme), Kok (Herwig Smetryns), Keukenmeisjes (Mariette De Ketele en Nadine Uyttenhove)

Regisseur

  • Hugo Baetens

Auteur

  • J. Hemminck-Kamp

Opvoeringen

  • 13, 14, 20 en 21 november 1987

Share