Korte inhoud

Christian Martin is een zeer vlotte jongeman. Hij werkt sinds vier jaar bij meneer Barnier, de schatrijke zeepfabrikant en is langzaam de rechterhand van de baas geworden. Christian vraagt om opslag bij Barnier, want hij wil een rijk meisje trouwen.

Na flink tegensputteren van de baas krijgt hij z'n opslag. Dan verneemt Barnier dat het zijn dochter is waarmee Christian wil huwen. Barnier krijgt een toeval. Als klap op de vuurpijl vertelt Christian dat hij Barnier voor ruim drie ton bestolen heeft. Van dat geld heeft hij juwelen gekocht die hij in een koffertje bewaart. Hij wil ze als huwelijkscadeau voor zijn dochter aan Barnier overhandigen. Vanaf dit moment zit het spel op de wagen: echte en valse koffertjes, zwangere dochters, een chauffeur die wel heel vreemd uit de hoek komt, een onverwachte masseur enz...

Allemaal ingredienten voor een avond vol verwikkelingen en toestanden.

Spelers

Barnier (Achiel Erauw), Germaine (Rita De Clercq), Colette (Ann Schepens), Christian (Peter Van Hauwermeiren), Philippe (Gino Venneman), Bernadette (Henriette Roels) Jacqueline (Marleen Baeyens), Charlotte (Mariette De Ketele), Oscar (Maurice De Bremme)

Regisseur

  • Hugo Baetens

Auteur

  • Claude Magnier

Opvoeringen

  • 15, 16, 22 en 23 november 1985

Share