Korte inhoud

Het stuk handelt over een jubilerende voetbalploeg. Een bende amateurs, maar met hart en nieren zetten zij zich in voor het in stand houden van hun voetbalclub. FC DE BOKKEN is één van de zovele liefhebbersploegen die de plaatselijke gemeente rijk is. Hun terrein en kantine liggen wat afgelegen en naast de landbouwgronden van boer Desiré.

Het wordt Gerard, voorzitter-trainer, niet gemakkeliljk gemaakt. De clubkas is leeg, de spelers drinken liever dan dat ze voetballen, de vrouwen willen zich moeien, de sponsor is eerder gierig dan gul en een klungelende veldwachter heeft het niet zo begrepen op de hele ploeg. En dan loopt Pol, duiveltje-doet-al, te pas en te onpas in en uit. Ondanks alles zet Gerard door en wil hij het tienjarig bestaan van zijn ploeg niet onopgemerkt laten voorbijgaan.

Spelers

Gerard, voorzitter/trainer (Piet Clinckspoor), Chantal, zijn vrouw (Nancy Van De Walle), Sofie, hun dochter (Ines Venneman), Pol, klusjesman (Geert De Sutter), Bart voetbalspeler/lief van Sofie (Wim Ogiers), Felix, voetbalspeler (Wim Baeyens), Marilou, zijn vrouw (Nele Eggermont), Nico, voetbalspeler (Piet De Coensel), Roosje, zijn vrouw (Inge Baeyens), Haringa ,sponsor en visboer (Gino Venneman), Tinneke, journaliste vrije radio (Kathleen Moerenhout), Desiré, landbouwer (Maurice De Bremme)

Regisseur

  • Joris Baetens

Auteur

  • Luc Kerkhofs

Opvoeringen

  • 20, 27 en 28 november en 3, 4 december

Share