Korte inhoud

Leon Cannaerts is een fervent duivenmelker. Hij bezit een ware kampioen die hem al heel wat prijzengeld heeft opgeleverd. Het beestje krijgt dan ook meer aandacht dan om het even wie of wat. Zijn andere grote hobby is de uitvinderij. Hij is ervan overtuigd weldra een grote slag te kunnen slaan met één van zijn recentste scheppingen. Zijn vrouw Elza, vindt dat alles maar niets : haar werkloze man zou beter tot de actie over gaan om een treffelijk werk te zoeken.

Dat vindt ook Fruithof, een overijverige controleur van de RVA. Op alle mogelijke manieren tracht hij Leon te betrappen op zwartwerk, en daar hoort uitvinden ook bij...

Leon’s dochter blijkt de geliefkoosde “prooi” te zijn voor één of andere Spanjaard, terwijl zijn beste duif fel in de smaak valt van een rijke Japanner.

Problemen genoeg dus, voor ons volkse hoofdpersonage. Gelukkig wordt hij door dik en dun gesteund door zijn buurman Julien, een eerder simpele ziel. Die zit echter ook met een kwelduivel : zijn wederhelft, Arlette.

Alles komt in een komische stroomversnelling. Maar wat komt dat streepje doen in dit verhaal ?

Een huiselijke ruzie doet Elza overgaan tot drastische middelen. Leon mag voortaan op zijn duiventil gaan wonen en de tuin wordt verdeeld en gescheiden door een streep.

Spelers

Leon Cannaerts (Piet Clinckspoor), Elza, zijn vrouw (Nadine Vereecken), Marilou (zijn dochter) (Tessa De Bleu), Julien, zijn buurman (Herwig Smetryns), Arlette, echtgenote Julien (Paulette Van De Putte), Perino, Spaanse verloofde Marilou (Joris Baetens), Fruithof, inspecteur RVA (Maurice De Bremme), Hopsa, Japans duivenkoper (Piet De Coensel), Bo Appelmans (Renske De Bremme)

Regisseur

  • Hugo Baetens

Auteur

  • Luc Kerkhofs

Opvoeringen

  • 19, 25 en 26 november en 2, 3 december

Share