Korte inhoud

Paula Klinke is verliefd geworden op een jonge advocaat. Wanneer moeder Klinke dit te weten komt begint het spektakel en meteen ook dit knettergekke blijspel. Mevrouw Klinke had namelijk andere plannen voor haar dochter.Zonder dat iemand het wist nodigde zij de zoon uit van een vriendin om bij haar te komen logeren, in de hoop deze jongeman als schoonzoon te kunnen lijmen. Wanneer deze jongeman Henri op het toneel verschijnt gaan de poppen aan het dansen. Vader Klinke wordt namelijk op dat ogenblik geconfronteerd met een vroegere liefdesaffaire, die wel onschuldig was begonnen, maar achteraf toch niet zonder gevolgen was gebleven.

Als Henri dan door Klinke bekeken wordt als levend bewijs van de vroegere liefdesaffaire met een danseres bijgenaamd, de Spaanse Vlieg, komt hij in een zeer netelige positie.Weldra blijkt dat hij niet alleen in moeilijkheden zit. Mr. Snuffler, bestuurslid van de zedelijkheidsvereniging schijnt de Spaanse Vlieg ook intiem gekend te hebben..

Spelers

Klinke (Achiel Erauw), Emma, zijn vrouw (Arlette Melckenbeke), Paula, zijn dochter (Ann Schepens), Van Dommelen (Herman Vereecken), Alida, zijn dochter (Marleen Baeyens), Snuffler (Maurice De Bremme), Tijdeman (Herman Gertner), Vader Jacqart (Flor Delens), Mathilde Jacqart (Rita De Clercq), Henri Jacqart (Peter Van Hauwermeiren), Frits Kols, advocaat (Gino Venneman), Marieke, de meid (Patricia Van Thuyne)

Regisseur

  • Hugo Baetens

Auteur

  • Arnold & Bach

Opvoeringen

  • 11, 18 en 19 mei 1984

Share